jueves, 17 de marzo de 2011

DÓNA GUST DISPONDRE EN ...

... la Secció Taurina de la Penya d'un expert com Jesús Montesinos que, fira rere fira, sap escollir un festeig des d'una perspectiva purament torista com l'espectacle que van presenciar ahir.
Els interessants bous de Fuente Ymbro se’n van anar sense torejar i van estar molt per damunt dels tres espases: un ¡adéu als toreros! però, ens quedarà el bon record d'aquesta ramaderia.
Van gaudir d'uns torus de qualitat, bon joc, astifins, encastats i nobles als que els van faltar toreros; aquesta lamentable absència va quedar àmpliament oblidada pels cocotets i el vi del Priorat amb què Pep Serra ens va obsequiar durant el desenvolupament de la correguda.
Escassa mitja entrada en vesprà ventosa, fresca i desagradable que, encara que va assistir la Fallera Major, molts dels convidats y verbeneros de fàcil aplaudiment ... per sort, es van quedar a la calfor de casa, de manera que el públic assistent - a la 5a de Falles de València- va mantindre la serietat que mereix aquesta plaça i que molts anhelem.


Els sis bous de Fuente Ymbro van pesar entre 488 i 553 quilos; el cinquè va ser el bou de la correguda i el que va tancar plaça va destacar per la seua bravura que va posar de manifest especialment en la sort de vares: quina ¡arrancà! davant el cavall, ni que estigués una tarde de abril a El Partidor d'Alcoi amb cabo de batidor i tot.

  • Curro Díaz (verd fulla i or), salutacions i salutacions.
  • Matías Tejela (blanc i or), aplaudiments -un avís- i una orella -un avís-.
  • Rubén Pinar (verd botella i or) aplaudiments després d'una excel.lent estocada i aplaudiments -un avís-.

Durant el cinquè bou, José Manuel Zamorano va saludar després de dos apretats parells de banderilles; al acabar de picar el sisè de la vesprà va ser ovacionat Agustín Navarro.

Tot un corridón de toros ... i ara, fins la Fira de Juliol.

____

2 comentarios:

Jose Vicente dijo...

Cuqui, estas fet tot un croniste taurí. Podrías guanyarte la vida sense problemes escrivint una columna taurina en consevol periódic.

Cuqui dijo...

José Vicente: sóc un aficionat de mig pèl i per a la manca de coneixements taurins, lo millor és acompanyar-se de bons assessors i aquests els tinc: als resultats que comentes, em remet.
Sent que no estigueres i, des d'ací, t’emplace per a la Fira de Juliol. Una abraçada d'estima i fins pronte.