domingo, 23 de septiembre de 2012

MÉS D'UNA TRENTENA ...

 

... d'enreixats hem tingut la fortuna d'assistir al concert que conjuntament, i sota la direcció d'Àngel L. Ferrando, la Societat Musical La Pau de Beneixama i la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi han oferit al públic valencià en la sala Iturbi del Palau de la Música.
Qui escriu aquestes línies, de xiquet, quan ja començava a distingir algunes notes de solfa, li van aparèixer en el pentagrama les claus de 'fa en quarta', 'sol en segona' i es va fer un embolic que encara li dura i és un incompetent en l'art musical; simplement, s'atreveix a recalcar-vos que el públic va gaudir, aplaudint fortament cadascuna de les interpretacions del programa, pel seu alt nivell.
Amb motiu d'aquesta experiència de 'Les 2 bandes alhora', hem recollit de la pàgina web de "nuestrasbandasdemúsica.com", el curiós comentari sobre l'única peça musical que componia la segona part i que vos traslladem:
Històrica transcripció del «Nou Món»

La coneguda Simfonia en mi menor nº9 «del Nou Món» opus 95 del txec Dvorák, escrita originalment per a orquestra al 1893 mentre el compositor estava als Estats Units d’Amèrica, es presenta en una singular transcripció per a banda simfònica datada a Carcaixent a l’octubre de 1935 i signada per Carlos Gómez, el manuscrit de la qual s’hi conserva a l’arxiu de La Primitiva. La banda alcoiana va estrenar aquest arranjament al 1952 sota la batuta de Fernando de Mora, quatre anys després, el quart moviment s’hi va programar per a tancar el concert de presentació de Amando Blanquer al desaparegut Teatre Circ d’Alcoi.
I acabem ... enhorabona als components d’aquestes dos bandes tan emblemàtiques de les comarques de l'Alt Vinalopó i l'Alcoià i gràcies, pel matí tan agradable que hem pogut compartir amb vosaltres.

No hay comentarios: