miércoles, 12 de septiembre de 2012

DES DE FA UNA TRENTENA ...


.
..d’anys, el bondadós José Luis, té  -com diu la popular cançó- “una espinita clavada en el corazón”: el seu major desig és oferir-nos als enreixats un valuós aguinaldo per la festa de Nadal; fins ara, els seus sensuals galantejos amb l'atzar, sempre se li han resistit i no han passat de permissives aproximacions.
Durant la seua estància, en calorosa nit d'agost, als peus de la muntanya del Carrascar no podia conciliar el son i va recordar que, allà per l'any 1653, el Paborde Guerau va ser l'afortunat testimoni del miracle lilial succeït en aquestes mateixes terres. I El Jabato va sentir enveja sana d’aquets eclesiàstic; però com home religiós que és: medità i pregà; després, es va tranquil·litzar i s'adormí.
No obstant això, a l'alba, des de la finestra de la seua casa de Barxell, observant el grandiós espectacle que li mostrava la naturalesa, pensà: “Ora et labora”. Finalitzades les seues oracions matinals, es va preguntar: ara, si vull un portent diví per als amics de la penya, he de posar tot el meu esforç i treball. Pensat i fet.
 
En el seu cotxe i, a tota velocitat, es va dirigir a l'Òptica Garrigós d'Alcoi. Només arribar, va fer la seua reflexionada comanda: unes ulleres amb vidres de color marró fosc. Des d'eixe moment llueix, a sol i ombra, aquestes misterioses però venturoses ‘antiparres’ a l'espera del agraciat dia.
El nostre generós i sacrificat amic pot estar segur que, ens arribe o no la il·lusionada i desitjada gratificació nadalenca, per a tota la Penya l'Enreixat sempre serà el seu 'Proveïdor Oficial'. Gràcies i per molts anys. Toque o no toque.
 

2 comentarios:

jabato dijo...

Gràcies Cuqui per la teva atrevida esperança. Si la cosa depengués de les pregàries segur que ja ens havia tocat des de fa anys.
Jo crec que aquest any hem de pensar més en trobar un altre sistema de .... Penso que aprofitant la pròxima visita cultural a Benigani podem dividir la visita i passar primer pel teler del segle XIV i després podem passar per davant de la casa de la Seni Ataeb i fortar la participació per la paret.

jabato dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.