jueves, 15 de marzo de 2012

TENINT EN COMPTE...


...les circumstàncies actuals i pel seu interès, reproduïm l'article de Rafa Cerdà publicat avui pel diari digital AraMultimèdia.
Convoquen les eleccions per cobrir 7 places de Majoral.
L'últim dia per presentar les candidatures és el 26 d'abril. Les eleccions es celebraran un mes després, també es podrà votar per correu. Els majorals són decisius per prendre decisions a l'Associació de Sant Jordi. L'elecció de Majorals marca el futur de la festa

Les candidatures per a l'elecció de Majorals, hauran de ser subscrites per 25 Associats electors, i pel mateix candidat abans del 26 d'abril, les eleccions seran el 26 de maig i es podrà votar per correu sol·licitant abans del 4 de maig a la Junta Electoral.
Les funcions del majoral venen reflectides a l'article 129 de l'Estatut de l'Associació de Sant Jordi, que els podem trobar a la web de l'Associació de Sant Jordi, únicament en castellà. Han de tenir cura especialment de: fomentar la devoció a Sant Jordi, incrementar especialment el seu culte, restaurar i conservar el seu Temple i ornaments i vetllar pels fins de l'Associació. A més han de ser valedors dels associats en els assumptes que els encomanen, tenen veu i vot a l'Assemblea. També nomenaran dos vocals per a la Junta Directiva entre els Majorals. Si cessen un o els dos es procedirà a nous nomenaments. La resta de les seues atribucions són: proposar candidats per a la Junta Directiva, auxiliar a la Junta Directiva quan requereixi la seua col·laboració per al compliment dels fins de l'Associació, formar part de comissions i ponències, ostentar els distintius propis del càrrec i ocupar en els actes i funcions, el lloc preferent que se'ls assigne.
Aquesta elecció com ja va explicar el regidor de Festes, Jordi Martínez i nosaltres mateixos, és la que marca el futur de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi. Recordem que l'Assemblea que té veu i vot, està formada per 28 primers trons, els 24 membres de la Junta Directiva, encara que no tots tenen vot i els 14 majorals. Es ha dir entre Majorals i Junta Directiva, menys de 40 persones, tenen més poder de decisió que els 28 primers trons que representen als 6.000 festers. Per aquest motiu, els Majorals resulten tant decisius.
Per poder optar a ser Majoral, s'ha de tindre un mínim de 25 anys i no cal ser fester, es requereix, ser Associat, tenir una antiguitat de set anys des de la majoria d'edat i comprometre formalment a fomentar la devoció a Sant Jordi i el seu culte.

No hay comentarios: