sábado, 31 de marzo de 2012

LA NOSTRA CARTERA ...


... estava soportant un constipat molest i amb símptomes de convertir-se en crònic però, des d'anit, miraculosament es va recuperar. Per contra, la Barjola del Montepio ha quedat immersa en una preocupant pulmonia després que La Junta va anar, pertot arreu, despén sobres acompanyats d’acolorits paperets; ja vorem si els antibiòtics són capaços de mantenir-li les constants vitals fins que, amb la alleujadora 'creuà' de maig, la reviscolem.
Açò, dels montepíos, és una voluntària i molt arrelada costum del món fester alcoià  -potser, siguen una còpia dels creats pels gremis tèxtil i paperer per cobrir les necessitats de: vellesa, mort, viduïtat, orfandat, incapacitat ... en el S. XIX-  i, alhora, senzilla 'llei econòmica' que permet que la Nostra Festa puga tirar endavant amb natural normalitat, encara en anys difícils com l'actual, i sense haver de recórrer a subvencions oficials, com sol passar en altres poblacions.                                                         




La penya, ahir, va celebrar la 39é Treta en un ambient de germanor i desitjos de festa. El vermut va tindre lloc a El Micalet i, per ser dia extraordinari, es va acabar pegant un moset de llomello amb favetes i emperador  amb fregit de seba i tomaca.
Van retirar per primera vegada el montepío: Juan Varona, Eusebio Martín y Sele Balmaseda. Enhorabona.


En aquest original preludi de les Festes, desitgem a tots els enreixats: Llarga vida i molts montepíos.


No hay comentarios: