lunes, 8 de noviembre de 2010

MIG MIL·LENNI DE FESTES.

“ En 2011, les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi haurien de bufar cinc-centes veles perquè enguany es complix mig mil·lenni des que el consell de la vila d'Alcoi, el que en l'actualitat seria el govern local, va aprovar celebrar jocs d'armes en el carrer dins de les festes patronals. Així s'arreplega en un "consell" del 7 de juny de 1511. Un document que ara serà restaurat per a ser exposat en "Camins d'Art".
Però aquest no serà l'únic testimoni escrit religiós de la capital de l'Alcoià que es podrà veure en aquesta mostra perquè l'Arxiu Municipal també ha cedit 12 documents més per a la Llum de les Imatges. Entre aquests documents hi ha actes de proclamació de Sant Roc com a patró d'Alcoi (1600) o el miracle del Jesuset (1627), la fundació d'una beca en el col·legi de Sant Tomàs de Vilanova per a estudiants pobres d'Alcoi o el plànol de planta de la capella o pla de la façana de la parròquia Diví Mestre. Però els dos més singulars, com destacava el director de l'Arxiu Municipal, Josep Lluís Santonja, "és el "consell" del 7 de juny de 1511 en el qual l'Ajuntament aprovava fer festa en el carrer en honor a Sant Jordi i l'acta de la Verge dels Lliris, de 1653". Cadascun d'aquests documents està valorat en 30.000 euros.
Cal indicar que dels 13 documents cedits a la Llum de les Imatges, i que té un valor de 120.000 euros, 7 seran restaurats en el centre que té la fundació a Bétera ”

Font: Diario Información.


La Secció de Jubilats pren bona nota i posa a disposició de la penya tot el seu equip humà d'organitzadors.
____

5 comentarios:

jabato dijo...

Cuqui, molt bé per tota la informació que ens passes. Ens has donat tota una classe de la nostra història local.
Això potencia el "currículum" de la secció cultural de la penya.
Vas per bon camí per guanyar la medalla d'argent.

Cuqui dijo...

Espere que siguen molts els que lligen el blog , perquè això d'escriure està demostrat que no ... ja només quedem nosatres dos: un perquè té ciàtica, l'altre perquè no sap entrar, el de més enllà... però segur que si convoquem, des d'aquesta pàgina, una 'visita a la bodegueta tal i menjar gratuït' ens faltarien places d'autobús i això que més d’u diu que no ho llig mai.

xiulit dijo...

Benvolgut Cuqui:
Es clar que que si es fa una visita a la bodegueta i mes si es de bades, en ciatica i tot estaria disposat a anar; però no pergues mai de vista que el teu esforç en pro de la Penya es seguit per molts, i per descomptat l'agraïm. Teniu ben guanyades les medalles els dos liders naturals del Blog.

jose dijo...

¿secció cultural de la penya?, ¿qui perteneix a eixa secció? Demane infomació al respecte.¿quins son els requisits per a formar part de eixa secció?. ¿les paletos com yo tambe podem formar part de la mateixa? jajaja....

Cuqui dijo...

Pep, no t'emboliques: 'esmorzars culturals', als que ja sols assistir.