miércoles, 27 de octubre de 2010

Arcàngel Sant Miquel en les festes d'Alcoi

Cuqui, no sabia jo que el teu sant Patró eixia a festes el dia dels trons

3 comentarios:

Cuqui dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Cuqui dijo...

Desconeixia aquesta faceta armera de l'Arcàngel; a quina filà ix?
A més de portar el seu nom, del que m'honre, com saps sant Miquel és el patró de la indústria tèxtil d'Alcoi i per aquest motiu al costat de la Casa la Bolla té dedicada una capella; santa Anna és patrona dels teixidors alcoians i sant Maurici el dels tintorers ... t'ho recordo ja que en les processons del dia de Sant Jordi -trasllat i general- eixien els guions dels diferents gremis i últimament només ho fa el de Sant Isidre (maseros i Llauradors): em fixe en els calçats esportius dels ramalers, però en aquestes coses també.
Ja que t'he nomenat el de santa Anna i sant Maurici, no recordo si aquests gremis tenien guió -crec que no- però puc assegurar-te que el dia de la festivitat de la santa, el 26 de juliol, es celebrava a la vesprà: missa, processó i vermut... en plenes vacances d'estiu. Com canvien les coses: ara commemorem la nit de Halloween; quan tinguem un majoral ho arreglarem.

xiulit dijo...

Jo l'únic que en sap mal que Sant Miquel es clave en la cervessa, crec que per eixos menesters tenim Cruzcampo, Carlsberg, Heineken, Amstel etc...