lunes, 23 de enero de 2012

LA CAMBRA DE COMERÇ...

... recolza que les festes siguen el cap de setmana

El Ple de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria d'Alcoi va decidir en la seva última convocatòria reafirmar la idea de traslladar de manera permanent les Festes de Moros i Cristians a cap de setmana, aquells anys en què la Trilogia ocupe pràcticament els dies laborables tal com succeirà el 2013.
La Cambra de Comerç plantejarà a l'Ajuntament aquesta necessitat a partir de 2013 i no el 2012, durant aquest any, el dia 21 serà dissabte, l'entrada diumenge, el dia 23 dilluns i acabaran les festes en dimarts. L'any que ve coincideixen amb dilluns, dimarts i dimecres convertint aquesta setmana pràcticament en inhàbil.
El Ple considera inviable continuar amb el sistema actual perquè normalment Sant Jordi es celebra pocs dies després de la Setmana Santa, uns dies ja inhàbils que converteixen gran part del mes d'abril a improductiu.
D'altra banda, mantenir la Festa tal com està, afecta treballadors alcoians que resideixen fora de la ciutat i a altres economies de localitats properes que veuen com aquests treballadors fan coincidir els seus dies lliures amb aquestes setmanes hàbils.
Finalment, a més de la complicada situació econòmica genèrica que no convida a la minva de la productivitat, l'ordre econòmic mundial convida a l'Exportació com a iniciativa empresarial per escapar a la crisi. I la gestió i venda a l'exterior no pot interrompre durant tants dies en un mateix mes. Especialment en els anys en què la Setmana Sana i Sant Jordi estan tan a prop.

Font: Rafa Cerdà. M. -  Web AraMultimèdia.
Foto: Pintura de Ramón Castañer.

No hay comentarios: