sábado, 26 de abril de 2014

EN AQUESTES DATES,


la parròquia de Sant Martí, bisbe, de València és el punt de reunió de l’Asociación Alcoyana de San Jorge Mártir: entitat que conserva i patrocina una capella consagrada al nostre patró en aquesta artística església, en ple barri de La Seu (Ciutat Vella).

Aquest migdia, amb motiu de la recent festivitat de Sant Jordi, s'ha concelebrat una Eucaristia que va presidir l’il·lustríssim  Miguel Payà Andrés, alcoià, canonge magistral i vicepresident del Capítol de la Catedral de València, assistit pel rector titular mossèn Mariano Trenco Albiach i el salesià alcoià Francisco Córcoles; l'acte litúrgic va concloure amb la veneració de la relíquia del sant i interpretació de l'emotiu càntic Insigne Mártir, compost l'any 1898.

Posteriorment, els assistents es van traslladar a la societat l'Ateneo Mercantil, on va ser servit un dinar d'amistat en el seu confortable restaurant.

Aquesta associació allotjada a la capital valenciana va ser creada en data, encara que sense documentar, anterior a la dècada dels anys quaranta del segle passat; actualment, un grup de protectors continua fidel al compromís fundacional de la mateixa, que no és altre que la devoció al sant de Capadòcia.

Trobareu un àlbum de fotos d'aquest acte a la pàgina de Facebook de la Penya l'Enreixat.


Fotos: Cuqui

No hay comentarios: