domingo, 6 de mayo de 2012

BAIX EL SANTUARI ...







... de la Mare de Déu, en el paratge natural de la Font Roja, es troba el mas de La Cardaora que tant Elena i Paco Llopis, com els seus fills Quico i Javier, van oferir a l'Enreixat per celebrar la 40a. Creuà.

Puntualment, es va començar amb la 'creuà' per part de tots els assistents així com dels membres representats, al mateix temps s'efectuava una 'passaeta de montepio' que va servir d'alleujament a la vidriola comú, assedegada d'ingressos des de la nit la 'treta'. Aquest simbòlic acte: creuà i inici del montepio, per a tot alcoià fester, és un compromís de participació i seguretat econòmica en la futura Festa.
A continuació es va celebrar l'Assemblea anual i, d'aquesta, destaquem els següents aspectes:
- Que l'any fester es va iniciar comptant amb 67 socis.
- Que, per personal i voluntària decisió, va renovar l'actual Junta.
- Que l'apreciat regal de la medalla del Sant Patró va correspondre, un cop sortejat, al llanero Jesús Montesinos Aracil.
és a dir, es va mantindre la mateixa dinàmica i guió dels últims anys.
I quan la reunió semblava que navegava per aigües tranquil·les, va irrompre una inesperada 'partida de billar': sols d'una 'tacada' es van eliminar dos actes perquè, així, ho aconsellen les circumstàncies actuals. Després de reflexionats arguments, es va acceptar la proposta.
Durant aquest acte, la penya i assistents van rebre records de Vicent G. (Rei Negre), Sele (agüelo del Sant Jordiet) i Marcos (elegant emir dels bequeteros).

De tots els acords i detalls d'aquesta assemblea serem informats els socis mitjançant acta de la degana Junta.

D'allí vam passar als envelats que els amfitrions ens havien preparat on, amb molt bon ambient i millor humor, es va iniciar el vermut seguit de la Dinà elaborats, tots dos, per Munera i el seu 'boato'.
La secció musical de la penya va animar, amb sonora percussió i seleccionada música 'en llanda', el menjar i sobretaula que, per cert, es va allargar fins ben entrada la vesprà. Ningú estava disposat a finalitzar tan agradable dia.
Volem destacar que ha sigut la 40a 'creuà' i complir quaranta anys de penya, són molts ... tota una vida entre amics.

Fotos: Parreta i Cuqui










No hay comentarios: