miércoles, 10 de septiembre de 2014

ALFONS DAVALL UNA PAELLA DE LES DE FERRO


 -com aquelles de la famosa alqueria de la Parreta- va donar per represos els actes culturals dels majors visitant, el dimecres passat dia 3, l'església parroquial de l'Asunción de Nuestra Señora, així com el seu museu i arxiu, a la pintoresca població alacantina de Penàguila.


Si vos compta Heliberto que, de bon matí, es va donar una pallissa preparant-nos els platets de aigua-sal (salmorreta), sou lliures de creure-lo o no: açò encara no és dogma de fe. Però, pel vermut havien taquets de moixama i bonyitolet amb el seu oportú rallet d'oli i, segons comentaven, amanits per tan matiner i voluntariós amic benimerí que, no obstant això, una vegada més veu frustrat el seu ascens de meritori a becari; serà per falta de padrí?

És de justícia que esmentem als germans Requena, molt calladets ells, que arremangats i a grapats, en un moment, van omplir de pericana i sobrassada tots els vol-au-vent de la picadeta que tanta acceptació van tindre: van volar, i no precisament pel vent, en un no res.



I que vos pareix la feina dels dos becaris? No tenim, ni trobem, paraules d'agraïment. Rebre una cinquantena d'amics a casa i organitzar tot el tuacte d'eixe dia no té preu i, a sobre, encertar en l’elecció del dinar. Com diu l'escriptor saforenc Josep Piera: "traure paella és considera com un convit democràtic, perquè n'hi ha prou de tot i a repartir entre tots". 

Jaume i José Manuel, gràcies!

Amics, José Manuel i Jaume, salut i molts anys!














Cliqueu la foto per ampliar-la


Fotos: Julio Montaner i Cuqui.
Vídeo: Julio Montaner.

No hay comentarios: