viernes, 19 de marzo de 2010

COM JA ÉS NORMA ...

.
... a la Secció Taurina, Miquel/Chava va organitzar el dinar del dia de la correguda en el Restaurant Torre de Utiel; en aquesta ocasió va assistir -en ple- la Junta de la Penya de L’Enreixat, aspecte que ens va agradar a tots ja que és un reconeixement a la callada tasca d'aquest grup que va néixer a la calfor de la mateixa. Durant les postres el Capità Moro ens va obsequiar amb un delicat i saborós cava valencià i, com és habitual en aquests actes, Xiulit va improvisar els versos del brindis. Tot molt bé.
.














.
Una vegada a la plaça de bous, amb mitja entrada i en una vesprada freda (a on es va notar la manca de la mesa-camilla i la copa de carbó de cisco), presenciàrem el 7e. festeig de la Fira de Falles del que destaquem: la sort de vares del primer bou així com la sèrie de naturals amb què va iniciar la faena El Cid; l'agafada a la cama dreta de Daniel Luque, afortunadament de caràcter lleu, que li va impedir torejar el seu segon bou i la facilitat amb l'estoc de Rubén Pinar que va quedar confirmada amb una magnífica estocada al seu últim enemic.
.














.
L'Assessoria de la Secció va encertar amb l'elecció d'aquesta correguda guiant-se per criteris toristes: els bous de ALCURRUCÉN, van pesar en bàscula entre 478 i 541 quilos, molts correctes de presentació, manejables i van donar un bon joc. València necessita ramaderies d'aquest nivell per recuperar el reconeixement del món taurí.

.














.
EL CID, tabac i or. Estocada i tres descabdells. Avís -Ovació-; Punxada produint-li un tall a la cara. Estocada. Avís -Forta ovació i salutacions-; Toreja el sisè de la vesprà per l'agafada de Luque. Estocada. –Aplaudiments-.
DANIEL LUQUE, grana i or. Va ser agafat pèro va continuar la lídia. Estocada i dos descabdells. Avís -Ovació i va passar a la infermeria-.
RUBÉN PINAR, blanc i or. Punxada, mitja estocada i descabdell -Aplaudiments-; Molt bona estocada –Orella-.
.
Una volta més, la Secció va fer rotgle entre els aficionats del seu voltant pels encertats i irònics comentaris: el temps ens aclarirà si és coneguda pel seu saber taurí o el seu millor paladar. Molt bons els cocotets i els bunyols de carabassa; Pepe Serra i Paco Llopis, gràcies pel berenar.
Des d'aci li donem les gràcies a José Luis S. Machancoses per la seua gestió en l'adquisició de les localitats i desitgem que ens acompanyi en la pròxima correguda.

Fins a la Despedida de Carles, ai.... i després a la Fira de Sant Jaume al Tendido .
.

2 comentarios:

jabato dijo...

Cuqui, molt bé per la teua crònica taurina. Sols he notat a faltar en el reportatge la col·locació d'un xicotet vídeo de la correguda perquè estiguera complet.
Es nota el teu gran saber en l'art del toreig. Això fa crear aficción i crec que t'haurien de contractar a Catalunya com a comentarista taurí.
Espere que per a la pròxima pugues millorar els dits detalls.

Cuqui dijo...

Jabato: un anti-taurí reclamant un vídeo de la correguda?
Si he de filmar el vídeo, fer fotos, prendre notes...no em demanis tant, no sóc Vicente Zabala de l'ABC ni Molés de Canal Plus ... ho faig per gust i afició: no cobre honoraris i pague la meua localitat.
De Catalunya, res, no sap / no contesta, no entre al drap: el que decideixin en el seu Parlament.