jueves, 5 de julio de 2012

EL FI DE CURS D’ENGUANY ...


 ... quedarà com un dels millors records de la Secció dels Jubilats.






 Ha sigut determinant per aconseguir aquest èxit, el bon fer de Pepito Llorens que, amb la desinteressada col·laboració del seu amic José Miguel López, ens han descobert una Cocentaina desconeguda per a molts de nosaltres: interessantíssim ha estat el passeig per les ‘costeres’, carrers i carrerons estrets i tortuosos trobant-se, a cada pas, amb arcs perfectament conservats en el laberíntic barri musulmà del Raval; sobre la seua antiga mesquita, actualment, es troba edificada l'església del Salvador, en la qual hem tingut ocasió de contemplar l'avantguardista pintura  -dels anys seixanta-  de Ramon Castañer, situada a l'altar de la capella de la comunió.
Posteriorment, i sempre acompanyats de les atraients explicacions dels nostres dos 'cicerones', ens hem dirigit a l'església del Convent on es venera el retaule de la Verge del Miracle, patrona de la població; finalitzant el recorregut amb la visita al monumental Palau Comtal.
A la nostra penya sempre apareix l'inesperat; en aquesta ocasió ha sigut una espontània invitació de Jaume 'Fumaguera' a refrescants begudes, que tots hem agraït, a la típica bodega 'Mà a la Faixa'.
 Ja al restaurant Mònaco hem tingut un atractiu vermut seguit d'un gustós gaspatxo, a l'estil de la comarca, que ha sigut molt valorat pels comensals.
 Després de les postres, el responsable d'aquesta secció, en nom de tots els assistents, ha expressat a José Miguel  -per cert, també Cronista de la filà de la Cavalleria Ministerial-  l'agraïment per la seua generosa contribució a que aquesta visita es recorde i, a Pepito per la seua bona disposició en tota l'organització d'aquest dia cultural. Aprofitant el Fi de Curs, el representant dels jubilats ha exposat als seus socis que, després de quasi quatre anys de vida de la secció, ha arribat el moment del seu relleu; per a això, en la pròxima junta de gener, no es presentarà a la reelecció i, des d'ara, entrem en un temps de reflexió perquè algú done un pas endavant i prenga el testimoni.
Després entre bromes, el del Tívoli ens ha fet entrega d'uns agradables ‘sombreros’ de palla, regal de la firma Licors Sancho (fabricant del afamat cafè licor "la Burreta').
Ha quedat en l'ambient la necessitat, comptant amb l'oferiment de José Miguel i Pepito, d'efectuar en el futur una nova visita a Cocentaina amb motiu de conèixer la Casa Museu del Comtat que alberga el Centre d'Estudis Contestans.
I ara… a pensar amb Cullera.







Fotos: Armando Soler i Cuqui.

No hay comentarios: